24/9/08

BAΤΟΠΕΔΙΟΝ ή ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΝ TO ΟΠΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Σε περασμένα χρόνια, όχι πολύ πίσω, οι περισσότεροι των –άντα, θυμόμαστε τους ΚΝίτες και το «τροπάρι» τους για τη θρησκεία, την οποία χαρακτήριζαν σαν «όπιο του λαού» (βέβαια απλά επαναλάμβαναν τη γνωστή ρήση του Μάρξ).
Τις τελευταίες ημέρες βαλλόμαστε, σαν χιλιοτρυπημένοι χάρτινοι στόχοι στο πεδίο βολής της ενημέρωσης, με ρεπορτάζ, ανταποκρίσεις, έγγραφα και άλλα αποδεικτικά στοιχεία της μίζας και των σκανδάλων της πολιτικής(;) μας ζωής. Καθημερινά και κάποια νέα (μιζο)ανταλλαγή παίρνει σάρκα και οστά στη γυαλιστερή επιφάνεια της TFT-LCD μας. Καταλήξαμε να θεωρούμε αυτονόητα αυτά που γίνονται. Εγώ προσωπικά αδυνατώ να κοιμηθώ εάν δεν παίζει κάποια συζήτηση, κάποιο βουερό panel με πρωταγωνιστές κατόχους-πρεσβευτές τσιριχτών απόψεων. Ελλείψει δηλαδή αξιόλογων ταινιών και σήριαλς, η ελληνική τηλετύφλα βρήκε αντικαταστάτες για τη δίψα των ποσοστών της AGB.
Τα βραδινά δελτία (της φρίκης και των μπανιστηρτζίδικων παραθύρων) εξαντλούν το μεγαλύτερο μέρος του τηλεοπτικού τους χρόνου με την εκνευριστικά επαναλαμβανόμενη μπάρα του trailer να «γεμίζει» από λέξεις όπως: «Ιερό σκάνδαλο», Βατοπαίδιο ή Βατοπέδιο (ανάλογα τον σταθμό), «Ιερές ανταλλαγές» και άλλα βαρύγδουπα λογοπαίγνια, και στην οθόνη να εναλλάσσονται ειδυλλιακές φωτογραφίες από τοποθεσίες προς ανταλλαγή, σαν να θέλουν να παρακινήσουν υποψήφιους αγοραστές-επενδυτές.
ΜΕΣΙΤΙΚΟΝ ΓΡΑΦΕΙΟΝ: MEGA, ANTENNA, ALPHA, ΣΚΑΙ (τα νεύρα μας).
Και κατά τις εννιά -παρά κάτι- μας ξεφουρνίζουν και την απόφαση! της κυβέρνησής μας για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και της πολιτικής «επανίδρυσης του κράτους». Τα ειδυλλιακά τοπία δίνουν τη θέση τους στην «αιμοσταγή» παρουσία του Αλογοσκούφη και την «ήρεμη δύναμη» του Καραμανλή. Και άντε καλά το Βατοπέδι το συνηθίσαμε, τον Κεφαλογιάννη, τον Βουλγαράκη, τον Μαγγίνα και τόσους άλλους τους θεωρούμε τηλεοπτικούς ήρωες, την φορομπηχτική πολιτική τους, τις αυξήσεις(;) τους, τις συντάξεις(;) τους και άλλα κοινωφελή τους έργα(;) ... ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ που τα βρίσκουμε καθημερινά μπροστά μας και στην τσέπη μας;
Μα καλά γιατί μας στεναχωρούν στο τέλος;
Γιατί δεν μας αφήνουν να χαιρόμαστε με τα ιερά τους σκάνδαλα;
Γιατί μας θυμίζουν στο τέλος, ότι ξημερώνοντας θα πρέπει να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας; Αφήστε μας κύριοι καναλάρχες στην «μαστούρα» των Αγίων Πατέρων μας την προτιμούμε από την απεξάρτηση της φτωχικής μας πραγματικότητας.
Άντε τώρα να με πάρει ο ύπνος ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: